Холандската звезда на Формула 1 Макс Верстапен удължи договора си с Ред Бул, който ще го остави в отбора до края на 2023-а година. 

Така той сложи край на спекулациите за бъдещето си, след като бе спряган за преминаване в Мерцедес и показа, че иска да атакува световната титла с Биковете. 

„Желанието ми е да печеля с Ред Бул и нашата голяма цел разбира се е да се борим за световната титла заедно. Много съм щастлив, че партньорството ми с организацията бе удължено. Отборът повярва в мен и ми даде възможност да бъда във Формула 1, за което винаги ще му бъда благодарен“ заяви Макс. 

„През годините станах много близък с всички и е страхотно да работя с хора, които показват такава страст и отдаденост. След идването на Хонда прогресираме сериозно и вярваме, че заедно можем да печелим“ добави пилотът, който има 8 победи, 31 подиума и 2 полпозиции, откакто е част от отбора. 

„Това е фантастична новина. Макс е доказал, че е много важна част от Ред Бул, вярва в сътрудничеството ни с Хонда и ние сме много радостни, че той ще остане при нас. Това е ключово предвид новите правила в спорта, влизащи от 2021-а година“ каза босът на тима Кристиан Хорнер. 

С новия договор Верстапен се присъедини към Шарл Льоклер, който преди дни удължи контракта си с Ферари до края 2024-а, а двамата както е известно са считани за бъдещи претенденти за световната титла.