Себастиан Фетел трябва да повярва в себе си, за да покаже отново истинските си качества, обяви бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло. 

Германецът навлиза в последната година от договора си със Скудерията, след като през 2019-а направи много колеблив сезон и остана в сянката и на съотборника си Шарл Льоклер, което му донесе много критики. 

Четирикратният световен шампион продължи да допуска грешки в хода на кампанията и спекулациите, че това ще бъде последната му година във Формула 1, продължават да бъдат сериозни. 

„Фетел трябва да бъде спокоен и да вярва в себе си, тъй като все още е топ-пилот. Трябва обаче да поддържа добър диалог с отбора, защото последните години от даден контракт винаги са деликатни“ заяви Ди Монтедземоло пред „Скай Италия“. 

„Той остава много бърз и отново трябва да покаже, че е №1. През 2019-а обаче, ситуацията с пилотите донесе проблеми и те трябва да са абсолютно наясно, че не карат за себе си. През новия сезон вътрешната битка във Ферари обещава да бъде крайно любопитна, тъй като и двамата искат да печелят и затова Матиа Биното трябва да контролира внимателно ситуацията“ добави той.