Няма причина Люис Хамилтън да напусне Мерцедес, за да премине във Ферари. Това обяви бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард. 

Напоследък има слухове, че 6-кратният световен шампион може да премине при Скудерията от 2021-а, след като и Черните кончета признаха, че са провели разговори с него. 

Засега той не е категоричен как ще продължи кариерата си, след като договорът му със Сребърните стрели приключи, което кара мнозина да вярват, че преминаване при италианците е доста вероятно. 

„Никога не съм мислел, че Люис може да кара другаде, освен в Мерцедес. Сигурен съм, че е говорил с Ферари, но досега винаги е бил при Мерцедес и не виждам причина да си тръгва“ заяви Култард пред „Ройтерс“. 

„Някои хора задължително биха искали да карат за Ферари, но за мен Люис се чувства достатъчно комфортно в момента там, където е. Живее в Америка и се състезава за Британия. Не смятам, че се нуждае от емоциите, които има в Скудерията. Парите не са причина, тъй като има много, а и не вярвам, че негова фикс-идея някога е било да кара на всяка цена за тях“ добави шотландецът, който коментира и настоящата ситуация в Маранело. 

„При Себ кариерата му зависи от това, което ще се случи през тази година. Той беше №1 в отбора в продължение на няколко сезона, но това вече не е така, тъй като Шарл е много силен и ще е много важно какво ще направи през този сезон“ каза още Култард.