Подобен инцидент във Ферари като този в Бразилия, когато Шарл Льоклер и Себастиан Фетел се удариха и отпаднаха, със сигурност няма да има. Това обеща младият пилот на Скудерията. 

Монегаскът впечатли през 2019-а, когато се справи доста по-добре от 4-кратния световен шампион. Двамата имаха и други „сдърпвания” по постите, като сега мнозина очакват още повече проблеми, след като ще бъдат съотборници и през този сезон. Льоклер обаче смята, че такива няма да има. 

„И двамата сме бързи и искаме да печелим, така че понякога на пистата се стигаше до проблеми. Мисля обаче, че сме достатъчно зрели хора, а и като цяло работим много добре заедно. Това бе добър урок и за двамата и със сигурност няма да се случи отново” коментира Шарл пред „Аутоспорт”. 

„Факт е, че имаше моменти, в които не разбирахме какво прави другия в определени ситуации. След инцидент обаче, никога не е добре да се говори веднага. След като мина повече време в Русия и Япония поговорихме и изяснихме нещата, което ще ни помогне много. В крайна сметка смятам, че конкуренцията между нас е полезна и за отбора, но наистина някои граници не трябва да се преминават” добави той.