Във Ферари не са особено впечатлени от колата си за новия сезон във Формула 1, поне до момента. Това твърди близкият до Скудерията журналист Лео Турини. 

2019-а бе изпълнена с възходи и падения за Черните кончета, които стартираха като фаворити, но бързо стана ясно, че не са на нивото на Мерцедес. 

Едва след лятната пауза тимът показа подобрение с 3 победи и няколко полопозиции, но това не бе достатъчно за взискателните фенове на отбора, които очакват Шарл Льоклер и Себастиан Фетел да притиснат здраво Мерцедес през новата кампания. 

„Разбирам, че до момента първите впечатления от симулатора и аеродинамичния тунел не са впечатлили инженерите. Все пак обаче не забравяйте, че още има време” споделя Турини в своя блог. 

Той коментира и спекулациите за бъдещето на Себастиан Фетел. „Не съм сигурен, че 2020-а ще бъде последната година в Червено за Фетел. Особено след като Верстапен удължи договора си с Ред Бул. Не смятам, че той се впечатлява особено от критиките в италианските медии, просто защото почти не ги чете”.