Ферари показа новата си кола за сезон 2020 във Формула 1 на тържествена церемония в театър „Ромоло Вали” в Реджо Емилия. 

Колата носи името SF1000, в чест на престоящото юбилейно състезание на Скудерията по-късно през годината. 

Шоуто включваше изпълнение на симфоничен оркестър с DJ, хор и серия танцови изпълнения, които направиха представянето наистина впечатляващо. 

„Колата може и да прилича на тази от миналата година, но повярвайте ми, напълно е различна” заяви шефът на отбора Матиа Биното. 

„Това е много важна година, в който трябва да погледнем и към новата ера във Формула 1 от 2021-а, така че ще бъдем много заети. Вярвам обаче, че имаме правилните хора, а Матиа Биното и неговия екип вършат отлична работа в търсене на бъдещи успехи. Напрежението е голямо, но то ще ни послужи и за вдъхновение” добави изпълнителният директор Луис Камилери. 

„Най-големите разлики са в задната част на автомобила” отчете Себастиан Фетел, който се надява този път да не бъде засенчен от младия си съотборник Шарл Льоклер. 

„Сега предизвикателството е различно, защото вече познавам отбора, колата е подобрена в сравнение с миналата година и нямам търпение да седна в автомобила” изтъкна младият монегаск. 

Последната титла на Ферари при пилотите е от 2007-а, когато триумфира Кими Райконен, докато при конструкторите е от 2008-а.