Гран При на Китай офоциално бе отложена, обявиха от Формула 1, а причината за това е кризата с коронавируса. 

Състезанието в Шанхай бе под №4 за сезона и трябваше да се състои на 19 април, но сега ще се търси нова дата, ако положението се подобри. 

„Заради продължаващите опасения за здравето и това, че коронавируса бе обявен за световен проблем, ФИА и Формула 1 взеха това решение, за да гарантират сигурността и здравето на екипите и феновете. Ние ще продължим да следим ситуацията заедно с местния промоутър и ще проучваме възможностите състезанието да се проведе на друга дата, ако ситуацията се подобри“ се казва в официалното съобщение. 

Редица спортни събитие в страната вече бяха отложени или отменени, сред което бяха световното първенство по лека атлетика в зала, както и състезанието във Формула Е в Саня. 

Това е първият отложен старт от 2011-а година. По този начин се създава едномесечна пауза между Гран При на Виетнам на 5 април и Гран При на Нидерландия на 3 май. Евентуално надпреварата в Китай ще се състои във втората половина от сезона, но дата много тредно ще бъде намерена заради натоварения график от общо 21 старта.