Второто състезание за сезона във Формула 1 ще се проведе без публика, обявиха организаторите на Гран При на Бахрейн. Причината естествено е епидемията от коронавирус. 

Надпреварата ще се състои на 22 март, седмица след първия старт за кампанията в Мелбърн другия уикенд, но пред празни трибуни. 

Билетите бяха спрени от продажба в петък и днес стана ясно, че в крайна сметка на трибуните на пистата „Сахир” няма да има привърженици, макар че по традиция надпреварата е доста слабо посетена. 

„След консултации с нашите международни партньори и националната здравна служба на Кралството, бе взето решение Гран При на Бахрейн да бъде събитие само за участниците. Ние носим огромна отговорност за здравето на феновете и затова предприемаме подобни мерки. Целият уикенд обаче ще бъде излъчван по телевизията” се казва в официалното съобщение. 

Това е втора надпревара, за годината, която попада под влиянието на коронавируса. Както е известно уикендът в Китай в началото на април бе отложен и не е ясно дали в крайна сметка ще се проведе.