6-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че е силно изненадан, че сезонът ще стартира в Австралия, въпреки пандемията от коронавирус. 

При това надпреварата в Мелбърн ще се проведе пред фенове, а на този етап бе отложено единствено състезанието в Китай, докато уикендът в Бахрейн ще мине без фенове. 

Членове на екипите на 2 отбора – Макларън и Хаас са с признаци на заболяването и в момента са в изолация, докато чакат резултатите от тестовете. 

„Силн съм изненадан, че сме тук. Страхотно е, че ще има състезания, но съм шокиран, че сме в заедно в залата за медиите. Светът реагира, макар и с известно закъснение, виждаме какво става в други спортове. Знам, че парите са най-важното нещо, но не мисля, че трябва да игнорираме това, което се случва покрай нас“ заяви Хамилтън. 

„Не знам дали това е правилното нещо да бъдем тук, вероятно не. В крайна сметка обаче, не ние взимаме решенията. Ако трябваше да се вземе мнението на всичките отбори, вероятно нямаше да сме тук“ добави ветеранът Кими Райконен.