Организаторите на Гран При на Сингапур заявиха, че „не е гъвкаво“ да бъде проведено състезание без публика.

След като десет състезания вече бяха отменени или отложени, шефовете на Формула 1 се целят в начало на сезона с два старта в Австрия през юли, и двата пред празни трибуни.

Състезанията в другите страни се очаква да се проведат при закрити врати. Но Гран При на Сингапур, насрочено за септември, е вечерно състезание по улиците на града, където ще бъде трудно да бъдат възпрепятствани зрителите.

Организаторите разкриха, че са провели разговори с Ф1, правителството на Сингапур и други въвлечени за „разглеждането на различни варианти“ за провеждане на състезанието. Но говорител добави, че „тъй като състезанието от Ф1 в Сингапур е на улична писта, не е гъвкаво то да бъде проведено при закрити врати“.

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел, който обяви наскоро, че напуска тима в края на сезона, спечели миналогодишното издание на надпреварата, което събра 268 000 души в рамките на три дни, повечето от които от чужбина. Работата по уличната писта, която изисква „значителна временна инфраструктура“, за направата на която са нужни три месеца, казах организаторите.

„Ще продължим да следим отблизо развитията. Нашият основен приоритет остава здравето и безопасността на нашите фенове, персонал, доброволци и всички сингапурци“, сподели говорителят.

Подобно на други страни, Сингапур нареди затварянето на повечето бизнеси, препоръча на хората да останат по домовете си и забрани масови струпвания на обществени места в опит да се пребори със заразата.

Малката страна в Югоизточна Азия регистрира 28 000 случая, повечето от тях на чуждестранни работници, живеещи в препълнени общежития. Правителството заяви, че ще разхлаби някои от ограничителните мерки в началото на юни. /БГНЕС