Люис Хамилтън обяви случилото се с Алекс Албън за „състезателен инцидент“, но пилотът на Ред Бул и отбора му бяха крайно недоволни от британеца. 

Албън имаше предимство заради по-меките си гуми в последните обиколки на Гран При на Австрия и опита атака срещу 6-кратния шампион, като на излизане от завоя бе пред него. Люис обаче го притисна встрани и двамата се удариха, като Алекс се завъртя, а по-късно и отпадна. Хамилтън бе наказан с 5 секунди и остана 4-и. 

Това бе вторият инцидент между двамата след Бразилия миналата година, когато пак лидерът на Мерцедес би виновен за случилото се, лишавайки конкурента си от място на подиума. 

„Получи се неприятно с Алекс. Не мога да повярвам, че се ударихме отново. Смятам, че това бе състезателен инцидент, но каквото и наказание да получа ще го приема и ще продължа напред. Уикендът като цяло не бе добър“ заяви Люис. 

От Ред Бул естествено не бяха съгласни. „В Бразилия ситуацията бе 50 на 50, сега определено бях напред. Контактът бе твърде късен. Изпреварне отвън носи риск, но му оставих достатъчно място и от него зависеше дали ще се ударим или не“ заяви недоволен Албън. 

„Алекс на практика бе извършил изпреварването. Това бе лоша преценка от страна на Люис и ще е добре, ако се извини за случилото се. Жалко за Алекс, защото той не заслужаваше това и бе в позиция, от която можеше да спечели“ добави босът на Биковете Кристиан Хорнер.