Както се очакваше от Рено обявиха официално завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1. 

От тима не уточниха срока на договора на испанеца, който ще навърши 39 години в края на месеца, като обявиха, че е за няколко сезона. Според испанските медии контрактът е за 2 години с опция за още една. 

Двукратният световен шампион сменя от 2021-а Даниел Рикардо и ще си партнира с младия Естебан Окон в стремежа да върнат тима в челото. 

„За мен е страхотна гордост и емоция, че отново ще бъда част от отбора, който ми даде шанс да печеля, а сега отново ми помага да бъда на най-високото ниво. От Рено искат да са на подиума, както и аз. Това е моето семейство“ заяви Фернандо. 

„Във времето, в което бях извън Формула 1 имах възможност да си отдъхна и да събера сили, за да се върна. Имах късмета да избера отбор, който ме иска и в който искам да бъда. Желанието ми е да помогна на Рено да постигне целите си и съм силно развълнуван“ добави той. 

Алонсо спечели двете си титли именно с френския отбор през 2005 и 2006, като се очаква да бъде в автомобила и след като навърши 41 години. 

„Подписването с Фернандо Алонсо е част от нашия план да продължим да се развиваме и да се завърнем в челото на колоната. Това е логичен избор и със своята отдаденост и опит той ще ни помогне да вървим напред“ заяви босът на тима Силил Абитбул.