Шарл Льоклер призна вината си и се извини на Себастиан Фетел и Ферари, след като вчера извади и двете коли на Скудерията от Гран При на Щирия. 

Младокът се начере дори „задник“, след като още в първата обиколка атакува необмислено Фетел, счупи задното му крило, а заради повредите по своя автомобил, също трябваше да напусне битката. 

„Извиних се, но знам, че извиненията понякога не са достатъчни в такива момента. Разочарован съм от себе си, тъй като подведох отбора. Наистина съжалявам и се надявам, че ще се върна по-силен за следващите надпревари. Просто бях твърде голям оптимист в ситуацията“ обясни след състезанието Льоклер, а след това в Туитър бе още по-краен. 

„Бях абсолютен задник. Прецаках напълно състезанието и отбора, който работи толкова усърдно. Просто исках да спечеля максимално голям брой позиции в началото“ написа той. 

Фетел нямаше какво друго да каже. „Изненадах се, че той опита такава маневра. Борих се с други коли и в завоя бяхме 3 коли. Наистина не очаквах Шарл да направи нещо подобно. Нямаше никакво място. Жалко, но нямаше какво да направя. Бях максимално внимателен, но това не помогна“ каза германецът.