Италианската преса не посрещна никак добре представянето на "Ферари" в Унгария, след което шефът на тима Матия Биното заяви, че цялата кола трябва да се преработва.

„Поредно унижение за "Ферари", отборът потъна още по-дълбоко, отколкото през 2019 г.– скоро в Маранело ще летят глави“, пише „Гадзета дело Спорт“.

„Тутоспорт“ допълва, че Скудерията е изпаднала във втората дивизия на Ф1, както и че в тима се очакват промени в ръководството, тъй като проблемите вече са твърде много. За размествания в мениджмънта и техническия отдел писа и „Кориере дела Сера“.

В същото време бившият президент на „черните кончета“ Лука ди Монтедземоло заяви, че в момента проблемите на Скудерията идват от организацията в самия екип, а не от пилотите, пише "Монитор".

„Биното е твърде самотен. Няма друг тим, организиран като "Ферари". Той е отговорен за всичко. По мое време имаше изграден екип с най-добрите хора в него. Там бяха Жан Тод, Рос Браун, Рори Бърни, Паоло Мартинели, Стефано Доменикали… Във Ф1 трябва да работиш като в международния футбол. Паспортът няма значение. За да победиш, трябва да намериш най-добрите хора. Пилотите не са виновни. Аз никога нямаше да освободя Себастиан Фетел толкова рано. Това натоварва Льоклер прекалено много, а е трудно да накараш Себастиан да развива колата при положение, че така или иначе си тръгва“, коментира Ди Монтедземоло пред Радио "Раи".

Той споменава също така, че е бил канен преди време от Бърни Екълстоун да оглави цялата Формула 1, но без за уточнява кога се е случило това.