Нико Хюлкенберг остана доволен от 7-ото си място във втората свободна тренировка, след като се завърна неочаквано във Формула 1.  
 
Германецът замени Серхио Перес в тима на Рейсинг Пойнт, след като мексиканецът се оказа заразен с коронавирус и ще пропусне предстоящия старт, а най-вероятно и този следващия уикенд, тъй като трябва да е под карантина 10 дни.  
 
Хюлкенберг, който е известен с това, че е пилотът с най-много състезания, в които няма подиум – 179, изостана само на 0.636 сек. От съотборника си Ланс Строл, който бе най-бърз.  
 
„Последните 24 часа бяха специални и много динамични. Благодарен съм, че отново съм тук и съм доволен, че направихме много обиколки. Познавам много от момчетата, което ми помага. Усетих потенциала в колата, което може само да ме радва” заяви 32-годишният германец.  
 
Иначе фаворитите от Мерцедес не показаха пълния си потенциал, като Валтери Ботас бе трети на 0.157 сек. , а Люис Хамилтън бе 5-и с изоставане от 3 десети. Втори остана Алекс Албън с Ред Бул, след като катастрофира доста сериозно, докато звездата на отбора Макс Верстапен бе едва 14-и, но работи с по-твърдите гуми. 4-и бе Шарл Льоклер с Ферари.