Макс Верстапен обяви, че не е очаквал да спечели срещу Мерцедес в Гран При „70 години Формула 1“ на „Силвърстоун“, въпреки че по време на състезанието обяви, че „няма да кара като баба“. 

Това стана по време на комуникация с отбора, когато той се движеше трети, а му бе казано да върне газта, за да не разруши гумите си. Пилотът на Ред Бул обаче не се съобрази с изискването, натисна здраво и стигна до успеха с отлично каране и стратегия, след като Люис Хамилтън и Валтери Ботас имаха проблеми с гумите. 

„Много неочаквана победа. Смятах, че ще се представим добре, но чак да спечеля… да, това е лудост! Стартирах силно, въпреки че бях с по-твърдите гуми, а след това видях, че в Мерцедес имат проблеми“ заяви Макс след първия си триумф за сезона. 

„Трябваше да остана близо до тях, но от отбора ми казаха да се одръпна малко по-назад. Това обаче бе шансът ми да се боря с тях, така че да, не исках да карам като баба, въпреки че моята е доста бърза на шосето“ добави той. 

„През цялото време колата се справяше отлично и гумите бяха в много добро състояние. Бях бърз и просто трябваше да контролирам темпото, което бе лесно, защото нямах никакви трудности по отношение на гумите“ каза още Макс.