Себастиан Фетел може и да завърши сезона във Ферари, твърдят последните коментари във Формула 1. 

Отдавна е ясно, че четирикратният световен шампион ще напусне тима след края на годината, но отношенията му с отбора се влошават непрекъснато. 

Германецът има едва 10 точки от 5 състезания до момента и изпитва големи трудности с колата. В същото време съотборникът му Шарл Льоклер записа два подиума и едно 4-о място, като без съмнение се справя много по-добре. 

Вчера Фетел критикува откровено отбора за лошата стратегия, докато от Ферари му отговориха, че е останал без точки заради грешката си в началото, когато се завъртя и се смъкна до последното място. Според някои анализатори има голяма вероятност той да си тръгне съвсем скоро. 

„Не знам дали той ще може да изкара целия сезон с Ферари. От ден на ден отношенията му с отбора се влошават, а и представянето му е много по-слабо от това на Льоклер, който е Златното момче за тях“ заяви бившият пилот Джолиън Палмър пред „Би Би Си“. 

„Това не е първият подобен случай във Ферари. Хора често говорят за лошата атмосфера при тях и случващото се е ясен знак за това. Нещата вероятно са доста по-дълбоки“ добави бившият механик Марк Прийстли.