Пиер Гасли трудно намираше думи след сензационната си победа в Гран При на Италия вчера. 

Пилотът на Алфа Таури се възползва от създалите си обстоятелства, за да триумфира и така стана първият французин с победа във Формула 1 от Оливие Панис в Монако през 1996. 

Преди състезанието коефициентът за негов триумф бе 2000-1, но година след като несправедливо бе отстранен от Ред Бул и заменен от Алекс Албън, 24-годишният пилот триумфира. 

„Това е невероятно! Просто нямам думи. През последните 18 месеца преживях толкова много неща, но случилото се сега е много по-добро от всичко, което очаквах. Никога не се предавам, защото винаги трябва да се боря за нещата в живота си. Амбицията ми да се подобрявам е наистина огромна. Фантастично е! Никога не съм го очаквал и съм толкова щастлив!“ заяви Гасли, който удържа Карлос Сайнц в последните обиколки, за да триумфира. 

„Отборът направи толкова много за мен. Те ми дадоха първия подиум, а сега и първата победа. Чувството е изумително, но всички те заслужават едно голямо благодаря. Наистина дадох всичко, което имам. Последните 5 обиколки бяха страшно трудни. Със сигурност ще спя с трофея!“ добави той.