Очакваната новина във Формула 1 е факт. Серхио Перес се разделя с Рейсинг Пойнт след края на сезона и на неговото място ще дойде Себастиан Фетел. Тогава отборът вече ще се казва Астън Мартин. 

Мексиканецът обяви, че си тръгва в Туитър, след като още преди седмици се заговори, че ще това ще се случи, за да може четирикратният световен шампион да го наследи. 

„Всичко в живота има начало и край и след 7 години заедно, времето ми в отбора ще приключи в края на годината. Ще запазя страхотни спомени от времето ни заедно, защото преодоляхме много трудности и желая всичко най-хубаво на отбора и проекта Астън Мартин” написа Перес, който не разкри къде ще продължи да кара в бъдеще. 

„Нямам план Б. Искам да продължа да се състезавам във Формула 1, но дали това ще се случи зависи от това да намеря правилния проект, който да ме мотивира да давам 100% от себе си във всяка обиколка” добави пилотът. 

Досега той завърши 5 пъти на подиума като част от тима, който носеше името Форс Индия преди да изпадне в администрация и да бъде купен от милиардера Лорънс Строл през 2018-а. 

Чеко подписа за 3 години през 2019-а, но раздялата на Фетел с Ферари бе твърде изкушаваща и явно е променила плановете на Рейсинг Пойнт. Неговата стабилност и скорост обаче, едва ли ще го остави без отбор. 

В същото време Фетел бе потвърден като пилот за "2021 година и след това", като най-вероятно договорът му е за 2 или 3 години. 

"Много съм доволен, че бъдещето ми най-накрая е ясно. Това е ново предизвикателство за мен. Не съм загубил мотивацията си и да бъда част от Астън Мартин е истинска привилегия" заяви Фетел.