Напрежението във Ферари продължава да е сериозно, след като Себастиан Фетел отново намекна, че от отбора умишлено му пречат да постига добри резултати. 

Германецът стартира едва 15-и в Португалия и успя да стигне до 10-ата позиция, но очаквано не бе доволен, след като съотборникът му Шарл Льоклер завърши 4-и. 

„От една страна съм доволен, защото направих добро състезание, макар и в началото да имат трудности. В същото време обаче, е очевидно, че другата ни кола е много по-бърза. Къде губя време? Цял сезон мълча. Един идиот сигурно никога няма да успее да оправи нещата, но аз идиот ли съм? Съмнявам се“ заяви Фетел. 

„Вероятно в дадед момент ще имаш късмет, ще уцелиш настройките и ще постигнеш добър резултат. Аз обаче така и не успявам и непрекъснато имам проблеми. В същото време от другата страна на гаража нещата се получават лесно. От мен зависи да си свърша работата, но няма как да не съм разочарован, тъй като очаквам много повече от себе си“ добави той. 

Очаквано Матиа Биното отхвърли тези предположения. „Няма съмнение, че при Себ и Шарл всичко е идентично. Искрено се надявам, че на „Имола“ Себастиан ще се справи по-добре и ще покаже на какво е способен. Шарл определено е много силен, но вероятно очакванията към един втори пилот са много по-големи“ заяви Биното като намекна за статута на Фетел като №1 в отбора. 

Германецът има едва 18 точки от началото на сезона, докато Льоклер е със 75 и е 5-и в генералното класиране, като определено често надхвърля потенциала на колата.