Ромен Грожан оцеля след зверска катастрофа, а Люис Хамилтън спечели 11-ата си победа за сезона и 95-а в кариерата си за Гран При на Бахрейн. 

Ужасяващия инцидент с пилота на Хаас се случи малко след началото, когато той се разби в предпазната мантинела с висока скорост, а колата му избухна в пламъци и бе почти разполовена на две части.  

Състезанието веднага бе спряно, а французинът като по чудо излезе сам от колата, като след това стана ясно, че е с малки изгаряния и контузии, а вероятно и с пукнато ребро. Той веднага естествено бе откаран в болниза. 

Надпреварата бе подновена след повече от час, след  което бе подновена, но последва Сейфти Кар заради удар между Квият и Ланс Строл, след което канадецът отпадна, като колата му дори се обърна. 

Валтери Ботас спука гума и това го смъкна назад, докато в челото битката бе между Хамилтън и Макс Верстапен, като пилотът на Ред Бул направи цели 3 смени на гуми, след като доста от пилотите имаха проблеми. 

Серхио Перес с Рейсинг Пойнт, който дълго време се движеше трети, получи повреда и отпадна няколко обиколки преди края, което означаваше подиум за Алекс Албън с другия Ред Бул. 

Състезанието приключи зад кола за сигурност заради случилото се с мексиканеца, като Ландо Норис и Карлос Сайнц донесоха добри точки на Макларън с 4-о и 5-о място, Пиер Гасли с Алфа Таури остана 6-и, а точки взеха още Дани Рикардо с Рено, Валтери Ботас, Естебан Окон с другото Рено и Шарл Льоклер с Ферари. 

Хамилтън вече има 322 точки, докато Ботас е с 201, а Верстапен със 189. При конструкторите Макларън отново излезе трети.