Шумахер отново ще кара във Формула 1. Както се очакваше от Хаас потвърдиха сина на легендата Михаел – Мик за пилот на отбора, като договорът му е поне за 2 години. 

Така 9 години, след като Седемкратният световен шампион прекрати кариерата си, на решетката отново ще има Шумахер. 

20-годишният Мик ще кара за Хаас още следващия петък в свободните тренировки преди ГП на Абу Даби. Той ще бъде партньор на Никита Мазепин, който също бе обявен за нов пилот на отбора. 

„Възможността да бъда на стартовата решетка във Формула 1 през следващата година ме прави крайно щастлив и просто трудно намирам думи. Благодаря на Хаас, на Ферари и на Академията на Скудерията за вярата, показана в мен. Искам да изразя и обичта към родителите си, защото им дължа всичко. Знаех обаче, че ще изпълня мечтата си да бъда част от Формула 1“ заяви Мик. 

Шумахер-младши показва сериозен прогрес в представянето си напоследък, като в момента е лидер в класирането във Формула 2 един кръг преди края, като може да триумфира с титлата този уикенд в Бахрейн. Той вече стана шампион във Формула 3. 

„Мик показа сериозен талант през 2020-а и аз съм убеден, че той си заслужи възможността да бъде част от Формула 1 чрез своите представяния“ изтъкна босът на Хаас Гюнтер Щайнер, който се разделя с Кевин Магнусен и Ромен Грожан.