Серхио Перес от тима на Рейсинг Пойнт постигна невероятна победа за ГП на Сахир на пистата в Бахрейн, предпоследен кръг от сезона във Формула 1. Той бе последен в началото, но постигна знаменит триумф. 

Мексиканецът, който ще бъде заменен от Себастиан Фетел в отбора от новия сезон, успя да спечели лудата надпревара, в която от Мерцедес тотално се провалиха и оставиха пилотите си без челно класиране. 

Земестникът на Люис Хамилтън Джордж Ръсел водеше през по-голямата част от надпреварата преди объркани гуми в бокса да наложат допълнително спиране в пита за него, а след това и късметът му обърна гръб. 

Естебан Окон с Рено стигна до фантастичен подиум, като завърши втори, а Ланс Строл завърши триумфа на Рейсинг Пойнт с третото си място. 

На старта Ръсел изпревари Ботас, който не започна добре и поведе, след което се стигна до инцидент между Макс Верстапен и Шарл Льоклер, които отпаднаха. Перес също участва в инцидента и се смъкна до последното място, като мина рано през бокса, но успя да продължи. 

След подновяването на борбата Джордж се откъсна с известен аванс пред Ботас, а Перес започна да си пробива път напред. При смените нищо не се промени, като разликата дори се увеличи, след като Ботас бе хванат в трафик. Междувременно Перес вече бе в топ 10 и продължаваше да върви нагоре. 

Така се стигна до момент, в който на пистата излезе кола за сигурност след инцидент с Джак Ейткен. От Мерцедес повикаха и двамата си пилоти едновременно и тогава се обърка всичко. 

Ръсел влезе и продължи, а Ботас бе забавен с почти половин минута. Впоследствие  дойде и драмата, тъй като се оказа, че от отбора са объркали гумите на Джордж и той трябва да влезе за смяна отново. 

Двамата се върнаха 4-и и 5-и, като Ботас бе пред съотборника си, но бе незнайно защо с бавни гуми. Перес пък вече водеше, възползвайки се от ситуацията на пистата. 

След рестартирането Ръсел бързо мина пред Ботас, Строл и Окон и се впусна в преследване на лидера Перес. Валтери очевидно бе по-бавен и започна за губи позиции, като се смъкна до 8-ата позиция. 

Драмата за Ръсел обаче бе пълна, защото усети спукана гума и трябваше пак да мине през бокса, за да се върне 15-и и това да го остави извън битката за подиума. Огромно разочарование за младока. 

Това отвори пътя на Перес към триумфа, защото той отвори солидна разлика и изобщо не бе застрашен, за да постигне победа в своя старт №190 в кариерата си и да покаже, че има място във Формула 1. 

До края нямаше размествания, като след Перес, Окон и Строл завършиха Карлос Сайнц с Макларън, Дани Рикардо с Рено, Алекс Албън с Ред Бул, Дани Квят с Алфа Таури, Валтери Ботас, Джордж Ръсел и Ландо Норис с Макларън. 

След триумфа Перес вече има 125 точки и излезе 4-и в класирането, а Рейсинг Пойнт си върна третото място при конструкторите.