Серхио Перес бе на Седмото небе, след като стигна до първата си победа във Формула 1, печелейки ГП на Сахир. 

Мексиканецът бе последен в първата обиколка след инцидент с Шарл Льоклер и Макс Верстапен, но си проби път напред, след което използва проблемите в Мерцедес, за да може да триумфира в своя старт №190 в кариерата. 

„Шокиран съм! Сънувал съм за този момент толкова много пъти и когаго се събуждах наистина болеше много. Първо трябва да се уверя, че това не е сън“ заяви развълнуваният Перес, който кара от 2011-а. 

„Изминаха толкова много години, докато стигна до тук. Имаше моменти, в които си казвах, че това никога няма да се случи, защото така и не разполагах с достатъчно добър автомобил. Днес обаче направихме невероятно състезание“ добави той. 

„Това е забележителен момент не само за мен, но и за семейството ми, както и за хората в Мексико. Да съм на върха, да слушам химна и да гледам знамето, бе прекрасно. За един мексиканец не е лесно да стигне до Формула 1, а да се задържа толкова дълго, когато възможностите не са много, е страхотно“ каза още пилотът на Рейсинг Пойнт. 

„Беше наистина луда надпревара. При инцидента в началото си казах „О не, пак ли? Миналия уикенд нямахме късмет, а сега отново нещо се случваше. Имах късмет да не съм получил сериозни повреди, макар и в един  момент вибрациите наистина да бяха много силно. След като смених гумите си казах на отбора, че се чувствам като в лимузина. Колата работеше с тях прекрасно, но истината е, че не очаквахме да победим“. 

Бъдещето на Перес обаче остава неясно, тъй като той още е без отбор и не е ясно дали от Ред Бул ще му предложат мястото на Албън. „Все още съм на 30 и най-добрите ми години са пред мен. Искам да се състезавам, но това не зависи от мен“ изтъкна мексиканецът.