Японец отново ще кара във Формула 1 след 6-годишно прекъсване, след като Юки Цунода бе потвърден за Алфа Таури на мястото на Данийл Квят за следващия сезон. 

20-годишният младок спечели 3 победи през сезона във Формула 2, като завърши трети в класирането и ще партнира на Пиер Гасли. Последният японец, който се състезава в надпреварата бе Камуи Кобаяши през 2014-а. 

„Както на повечето млади пилоти и моята цел винаги е била да карам във Формула 1, така че съм много щастлив. Благодаря на Алфа Таури, на Ред Бул и др. Марко за тази възможност и разбира се на Хонда за подкрепата им през цялата ми кариера“ заяви Цунода, който вече тества автомобила за следващия сезон. 

Той е третият пилот от Формула 2, който се изкачва нагоре в йерархията, след като Мик Шумахер и Никита Мазепин ще карат за Хаас. 

При това положение остават само 2 свободни места за 2021-а, които още не са заети официално. Очаква се скоро Мерцедес да потвърди Люис Хамилтън, защото би било абсолютна сензация, ако това не се случи, докато в Ред Бул трябва да решат дали да задържат Алекс Албън или да го заменят със Серхио Перес.