Семейството на Михаел Шумахер му е спестило последните новини около сина му Мик, за да го предпази от психическото вълнение, разкри един от близките приятели на легендарния автомобилен състезател - Рос Браун.

21-годишният Мик Шумахер подписа договор с "Хаас" и догодина ще запише дебютния си сезон във Формула 1.

"Този факт напомня на всички нас за жестокия инцидент, при който пострада баща му. Всички бихме се радвали, ако Михаел беше сред нас и се наслаждаваше на дебюта на сина си. Шуми обаче не знае, че Мик ще се състезава през 2021 г. Мисля, че умишлено са му спестили тази информация, за да го предпазят психически от вълнението. В неговата ситуация всяка една емоционална промяна може да се отрази негативно“, коментира Браун, който имаше отлично партньорство край пистата с Михаел Шумахер.

"Според мен Мик се справя чудесно от гледна точка на обстоятелствата, пред които е изправен. Всички знаят кой е той и кой е баща му. Носи име, което може да отвори много врати в автомобилния спорт, но също така тежи. Наистина се надявам, че Мик ще успее във Формула 1 и да бъде наистина достоен наследник на баща си", добави Рос Браун, цитиран от Монитор.