Серхио Перес все пак ще остане във Формула 1 и през 2021-а година, след като бе обявен за пилот на Ред Бул на мястото на Алекс Албон. 

Мексиканецът получи шанса да партнира на Макс Верстапен след серия силни представяния през сезона с колата на Рейсинг Пойнт, които кулминираха в първата победа в кариерата му за ГП на Сахир и в 4-о място в класирането при пилотите. 

„Шансът да се състезавам за отбор, който е претендент за титлата е нещо, за което се надявам още от влизането си във Формула 1 и за мен ще е гордост да бъда на стартовата решетка с цветовете на Ред Бул” заяви доволен 30-годишният Перес. 

Неговото идване при Биковете е интересен прецедент, защото Чеко се превръща в първия пилот от 2007-а година, който не е бил част от тяхната програма за развитието на млади таланти. 

Серхио загуби мястото си в Рейсинг Пойнт за сметка на Себастиан Фетел, но това се оказа, че не е чак толкова лошо при шанса, който получи впоследствие. Албон, който изоставаше твърде много от Верстапен, остава в тима в ролята на тест и резервен пилот. 

„Алекс остава важна част от отбора и ние мислехме дълго преди да вземем решението. В крайна сметка преценихме, че Перес е точният човек, който да партнира на Макс за 2021-а и ние го приветстваме с добре дошъл” заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. 

При това положение единствено Люис Хамилтън все още не е потвърден за пилот на Мерцедес, но се очаква това да се случи съвсем скоро.