Документалният филм "Шумахер", за живота на легендарния автомобилен пилот Михаел Шумахер, даде заявка да покаже невиждани досега кадри на германеца.

Шумахер изчезна от общественото пространство след ужасния ски инцидент, който претърпя през 2013 г. Седемкратният шампион на Формула 1 се възстановява от мозъчната травма, която претърпя тогава, а за състоянието му се знае малко. Дори хората, които го посещават, са заставени да дадат дума да не разкриват никаква информация. 

Семейството на Михаел обаче е предоставило въпросните кадри филма. Лентата съдържа и интервюта със съпругата на Шуми Корина, децата му Джина-Мари и Мик, както и баща му Ролф. Автори на продукцията са Михаел Вех и Ханс-Бруно Камертонс - добре познати имена в германската филмова индустрия. 

Премиерата на "Шумахер" трябваше да се състои през декември 2019 г., а сега се очаква това да се случи в близко бъдеще.

"Безпощадният пилот от Формула 1, амбициозният спортист, завършеният механик с уникална отдаденост на детайлите, отговорният отборен играч и любящият семеен човек. Така този филм обрисува впечатляващата кариера на Михаел на пистата, но и това какъв е извън нея", казва един от продуцентите Бенджамин Сейкел, цитиран от "Монитор".