Отборите във Формула 1 подкрепят идеята за въвеждането на спринтово състезание в събота, стана ясно при срещата с Комисията за Ф1. 

Тимовете обаче са поискали повече яснота по отношение на детайлите и затова предложението все още не е прието официално, като предстоят още дискусии по въпроса. 

Идеята е то да бъде изпробвано в 3 от надпреварите през тази година, най-вероятно в Канада, Италия и Бразилия. При по-късите състезания ще бъдат за изминати около 100 км, като те ще служат и за квалификация за неделната Гран При. 

„Всички отбори отчитат необходимостта от промяна, за да могат уикендите да станат по-вълнуващи. Те подкрепят идеята за различен тип квалификация в някои състезания, като предстои да се създаде ясен план, а окончателното решение трябва да бъде взето преди началото на сезона” се казва в официалното съобщение на ФИА. 

Иначе най-значимото решение, което бе взето на срещата в четвъртък бе за замразяване по отношение на развитието на двигателите от 2022-а година. Това се прави с цел намаляване на разходите и ще позволи на Ред Бул да продължи да използва моторите на Хонда и в бъдеще, тъй като от тима изразиха желание да придобият интелектуалната собственост на японците, които се оттеглят от Формула 1 в края на годината.