Календарът за сезона във Формула 1 може да претърпи нови промени, като се твърди, че 2 от състезанията предварително планирани, може и да не се проведат. 

Става въпрос за надпреварите в Канада и Бразилия, които са насрочени за 13 юни и 7 ноември, но е много вероятно да бъдат заменени, за да може все пак да се изпълни предварителния план от 23 старта. 

Причината разбира се е пандемията от Ковид 19, като за влизащите в Канада е задължителна 14-дневна карантина, което прави провеждането на състезанието в Монреал невъзможно. 

В същото време в Бразилия отчитат най-висока дневна смъртност от болестта от началото на кризата с коронавируса и затова страната е препоръчвана да бъде избягвана за пътуване. 

ФИА обаче има готов вариант за замяна. Канадската Гран При може да бъде заменена от надпревара в Турция, което би било най-логично от географска гледна точка, тъй като състезанието ще бъде само седмица след битката в Азербайджан. Миналата година също се състоя ГП на Турция край Истанбул. 

Що се отнася до Сао Пауло логиката диктува през есента да се състои още едно състезание в Бахрейн, при по-бързата конфигурация на „Сахир“, както бе през 2020-а. Това изглежда като най-добрия вариант, тъй като финалът на сезона така или иначе е в тази част на света със състезания в Саудитска Арабия и Абу Даби.