Ферари ще се цели в третото място в при конструкторите, след като за този сезон тима е направил сериозна стъпка напред в развитието си. 

Това обяви Шарл Льоклер в навечерието на Гран При на Емилиа Романя на пистата „Имола“. Монегаскът завърши 6-и в първия старт в Бахрейн, а съотборникът му Карло Сайнц остана 8-и. 

През 2020-а Черните кончета приключиха на ужасното 6-о място при конструкторите, което бе най-лошото им представяне от 40 години и сега очакванията са за сериозен прогрес. 

„Мисля, че по отношение на колата ни за тази година правим сериозна стъпка напред. В Бахрейн се видя, че наистина прогресът ни е много голям и това е позитивно. Говорим за цялостно подобрение. Моторът е по-мощен, имаме по-добър баланс в завоите и цялостното усещане за сцеплението е по-добро. Просто целият пакет е на по-добро ниво и това е положително за бъдещето“ заяви Льоклер. 

„Мисля, че реалната ни цел за тази година ще бъде да сме точно зад Ред Бул и Мерцедес. Реално ще е страшно трудно да се борим с тях, тъй като изоставането ни е сериозно. В битката сме обаче с още няколко тима, които също гледат към третото място. Това е цел, която можем да постигнем“ добави монегаскът. 

„Полагаме сериозни усилия, но все още не сме там, където искаме да бъдем, защото желанието ни е да се борим за победи. 2020-а бе трудна, но сме с правилния фокус, защото освен силно представяне през този сезон мислим и за това, което предстои през 2022-а“ каза още Льоклер.