Валтери Ботас и Джордж Ръсел отправиха взаимни обвинения за тежкия инцидент между двамата по време на Гран При на Емилиа Романя. 

Те се удариха при много висока скорост, след като пилотът на Уилямс опита атака срещу съперника, който опита да се защити. Ръсел стъпи в тревата, завъртя се и двамата здраво се удариха. 

Впоследствие младокът бе бесен и плесна сериозно по каската Ботас, който му отвърна с показан среден пръст. 

„Попитах го дали се опитва да ни убие и двамата. Условията бяха трудни, движехме се с много висока скорост и не може да се защитаваш така. Може би емоциите взеха връх, но ако не бях аз той сигурно нямаше да действа така” заяви Ръсел, намеквайки за това, че е спряган за заместник именно на финландеца. 

„Видях, че атакува отдясно, но оставих достатъчно място и за двете коли. Той обаче изпусна колата и се ударихме. Ясно е, че грешката бе негова. Няма как да съм доволен, но това е положението” изтъкна Ботас. 

Босът на Мерцедес Тото Волф пък отправи ясно послание към Ръсел, който е част от програмата на Мерцедес. „Предполагам, че вината е поделена, но трябва да гледам отново ситуацията. Вече казах, че ако Джордж се справя добре може да е в Мерцедес, но ако не би могъл и да кара за купата на Рено Клио, а този път изглеждаше по-близо до купата на Рено Клио” изтъкна той. 

Иначе, след като разгледаха ситуацията, стюардите прецениха, че става въпрос за състезателен инцидент и не наложиха наказания.