Джордж Ръсел се извини на Валтери Ботас и на отбора си заради случилото се на „Имола” и реакцията си след катастрофата с финландеца. 

Двамата се удариха при много висока скорост преди завоя „Тамбурело”, а британецът бе бесен за случилото се, като веднага след инцидента плесна съперника си по предпазния шлем, който му отвърна със среден пръст. 

Ботас естествено се защити и обвини съперника си за случилото се, докато босът на Мерцедес Тото Волф също бе много недоволен от младока, който е протеже на отбора. Ръсел обаче намери сили да се извини в Туитър. 

„Денят не бе от най-гордите за мен. Знаех, че това е една от най-добрите възможности да спечеля точки за отбора, които ще са ключови за нас. Рискувах повече от необходимото и рискът не се оправда, така че трябва да поема отговорност”. 

„След като имах време да премисля случилото се, осъзнах, че трябваше да реагирам по различен начин. Емоциите обаче бяха твърде много и взеха връх. Искам да се извиня на Валтери, на отбора си и на всеки, който се е почувствам подведен от действията ми. Аз не съм такъв и очаквам много повече от себе си, както и останалите”. 

„През този уикенд научих някои важни уроци и те ще ме направят по-добър пилот и по-добър човек. Сега мисля за Португалия, където ще мога да покажа на какво съм способен. Благодаря за всички послания – позитивни и негативни, които получих, защото те ще ми помогнат да израстна” пише в изявлението си Ръсел.