Макс Верстапен заяви, че се надява никога повече Формула 1 да не бъде на пистата в Портимао в Португалия, след като не успя да се пребори с Люис Хамилтън. 

Хлъзгавият асфалт, липсата на сцепление и силният вятър, донесоха много проблеми на пилотите, като нидерландецът остана 3-и в квалификацията, а не успя да вземе и бонус-точката за най-бърза обиколка поради излизане от ограниченията на трасето. 

„Изобщо не се насладих на уикенда, тъй като сцеплението бе ужасно. Надявам се, че няма да се върнем повече тук. В добавка не ни достигна и малко скорост и нямаше как да притисна Мерцедес” заяви Макс, който в началото изпревари Хамилтън, но след това британецът си върна позицията и след като спечели дръпна с 8 точки пред съперника си. 

„На последните завои губех много време и в нито един момент не бях в ритъм, който да ми позволи да се доближа до Люис. Сега се отправяме към Барселона, където пистата е добра и където ще има повече яснота за прогреса на отборите” добави Верстапен, който е наясно с предизвикателството пред което е изправен.

„Няма нужда Нико Розберг да ми казва колко е добър Люис. Знам, че е такъв, защото ако не е няма как да спечелиш толкова пъти световната титла. Ние не си правим никакви илюзии за това колко е оспорвана битката и работим здраво всеки ден, за да сме максимално силни” каза още Макс.  

Именно в Каталуния през 2016-а той спечели състезанието още в дебюта си за Ред Бул, след като Люис Хамилтън и Нико Розберг се удариха малко след началото и отпаднаха.