От Ред Бул е нямало как  да се справят с по-бързия Мерцедес на Люис Хамилтън в Гран При на Испания. Това обяви босът Кристиан Хорнер. 

Макс Верстапен поведе след старта, но след това темпото му не бе достатъчно добро. Той опита да остане на пистата само с един питстоп, но световният шампион два пъти смени гумите си и това му даде предимство, като в последните обиколки излезе начело и стигна до триумфа. 

„Не мисля, че можехме да победим. В крайна сметка поздравления за Мерцедес и Люис, защото те бяха просто по-бързи от нас и потвърждението за това е, че в първите два стинта от надпреварата бяха изключително близо до нас през цялото време“ заяви Хорнер. 

„Изненадахме се, че те не опитаха пресичаща стратегия по-рано, което ни позволи да останем начело. В един момент обаче колоната се разкъса и Люис получи възможност за свободен стоп. Те рискуваха, докато нашата позиция вече не бе никак сигурна и знаехме, че в края ще ни настигнат. При смяна и от нас вероятно щяхме да загубим първото си място още тогава“ добави той. 

Мнението на Верстапен бе същото. „В крайна сметка това можеше да се очаква. Не съм твърде разочарован, тъй като опитах всичко, не просто се оказахме по-бавни. Люис през цялото време бе на около секунда зад мен, а след  като спря за втора смяна бе ясно, че ще ни е много трудно“ изтъкна пилотът, който вече изостава на 14 точки от Хамилтън в класирането.