Люис Хамилтън обяви, че е готов да остане в Мерцедес и иска новият му договор да е договорен до голяма степен още преди лятната пауза, обяви самият той. 

Седемкратният световен шампион, който спечели 3 от четирите състезания до момента през сезона, подписа само за един сезон след дълги разговори, като контрактът бе потвърден чак през февруари тази година. 

Сега обаче твърди, че желанието на всички е да се избегне подобно забавяне и да се стигне до споразумение много по-рано. да

„Няма нужда да се бърза, но смятам, че трябва да бъдем разумни и да започнем преговори. Те са много комплексни и подобна процедура не е лесна и затова е хубаво да започнем да разговаряме рано. Все още остават 19 състезания, но ще е страхотно, ако постигнем напредък още преди лятната пауза и по това време на годината да имаме по-ясна представа за бъдещето“ заяви Хамилтън след победата си в Испания. 

„Изобщо не искахме да бъдем в положението, в което бяхме през януари и февруари. Случилото се оказа сериозно влияние върху мен през зимата, а съм сигурен, че не бе полезно  и за Тото. Всъщност почивка почти нямахме“ изтъкна още 36-годишният британец, който продължава да показва забележителните си качества.