Във Ферари се притесняват, че Шарл Льоклер може да загуби сензационната си полпозиция в Монако заради удара му в мантинелите в самия край на квалификацията. 

Пилотът на Черните кончета бе великолепен по улиците на Монте Карло, преди да допусне грешка и да катастрофира. Ударът не бе особено лек, което може да означава значителни промени по колата. 

Така ако се наложи смяна на скоростната кутия в автомобила, Льоклер ще бъде наказан с 10 места и ще започне едва 11-и, което би било истински кошмар за Льоклер. 

„Да, притеснен съм, но нека да видим. Просто бях малко по-агресивен от необходимото. Жалко, че финиширах в стената, но в същото време съм крайно щастлив от бързата си обиколка. Страхотно е да спечеля квалификацията, като успях да направя най-доброто си представяне в последната сесия” заяви Льоклер. 

„Ще проверим каква е ситуацията, но е нормално да сме обезпокоени. Все пак нека механиците и инженерите да проверят скоростната кутия и да видим какво ще стане в следващите часове” изтъкна босът на Скудерията Матиа Биното. 

По-късно от отбора обявиха, че направените тестове не са открили сериозни повреди в скоростната кутия, но предстоят нови и едва утре от отбора ще обявят дали се налага смяна или не.