Монреал остана без старт от Формула 1 за втора поредна година, но местните власти все пак намериха начин да върнат хората на пистата, която носи името на „Жил Вилньов“. 

В продължение на три уикенда (29-30 май, 5-6 юни и 12-13 юни) трасето беше превърнато във временен център за ваксинация срещу коронавирус.

Мераклиите имаха възможност да пристигнат с велосипеди и личните си автомобили. Инжектирането пък се случваше директно в боксовете на пистата, които обикновено са затворени за широката публика. По време на състезания там са базирани екипите на "Мерцедес", "Ферари" и останалите отбори.

Неочакваното място за ваксинация беше нарочно избрано, за да привлече по-млада аудитория, пише "Монитор". В Монреал по-малко от половината от хората на възраст между 18 и 29 години са получили първата доза.

„Надявам се младите хора да дойдат при нас“, заяви с надежда промоутърът на Гран при на Канада Франсоа Дюмонтие преди началото на акцията. „Според правителството, тази група хора е трудна за улавяне. Надяваме се поставянето на пунктове на „Жил Вилньов“ да улесни процеса".

За медицинските цели бяха предоставени 20 състезателни бокса, както и няколко бели парти шатри, в които се оформяше необходимата документация.