Лидерът в шампионата на Формула 1 Макс Верстапен и претендентът Люис Хамилтън се удариха в първата обиколка на Гран При на Великобритания. 

Пилотът на Ред Бул катастрофира тежко, след като се движеше с много висока скорост, след като на няколко пъти бе атакуван от британеца и в крайна сметка са стигна до инцидент между двамата. 

Контактът бе гума в гума, след като Макс бе изключително агресивен в защитата си срещу намиращия се от вътрешната страна съперник. Хамилтън остана в надпреварата, която бе подновена след повече от половин час. 

Стюардите започнаха разследване на инцидента, а Шарл Льоклер използва ситуацията и поведе колоната, след което обаче всички се прибраха в бокса, очаквайки рестартирането на състезанието. 

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обвини Хамилтън за случилото се, докато от Мерцедес защитиха пилота си. Босовете на отборите обаче, бяха повикани при стюардите, а след подновяването на борбата Люис бе наказан с 10 секунди. 

Макс бе доста разтърсен от удара, но така или иначе остава без точки от битката на „Силвърстоун” и може да загуби голяма част от аванса си в класирането пред Хамилтън, който е от 33 точки.