Шефовете на Мерцедес и Ред Бул също бяха на различни позиции относно катастрофата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън. 

Тото Волф бе категоричен, че нидерландецът носи основна вина за случилото се и трябва да се внимава, за да не излязат нещата от контрол в следващите състезания. 

„Мисля, че във футбола наричат тези действия тактическо нарушение. Той вероятно знаеше, че ако Люис остане пред него е много вероятно да спечели. В крайна сметка Макс бе малко по-назад в шикана. Той атакува бордюра, отскочи и падна върху Люис. В началото на 4-и завой ситуацията бе подобна, защото не остави място и Хамилтън трябваше да излезе от пистата“ заяви Волф. 

„Без Ореола не ми се мисли какво би станало. Той спаси живота на Люис. Щеше да бъде ужасяващ инцидент и дори не искам да си помислям за евентуалните последици. В крайна сметка имахме сблъсък между тях при много висока скорост на „Силвърстоун“, сега едната кола се приземи върху другата и върху главата на Люис. Колко далеч можем да стигнем обаче?“ добави той. 

Кристиан Хорнер бе по-умерен. „Беше просто лошо стечение на обстоятелствата и се видя, че Ореола е нужен на Формула 1. Смятам обаче, че става въпрос за състезателен инцидент. В един момент Люис просто затвори Макс твърде много, след като той си извоюва правото да получи повече място. Разочарован съм от думите на Тото, че това бе професионален фаул. За мен е състезателен инцидент и за радост никой не пострада“ изтъкна той.