Ръководителят на тима на Уилямс във Формула 1 Йост Капито изяви своето желание да види Мик Шумахер не само да се състезава, но и да печели с британския тим в близко бъдеще.

Синът на легендата на спорта Михаел Шумахер направи своя дебют в началото на 2021 година с екипа на Хаас, който обаче разполага с категорично най-слабата кола на стартовата решетка. Една от причините затова е решението на ръководството на американския отбор да се фокусира изцяло върху новите за 2022 правила и да жертва настоящата кампания.

Въпреки липсата на подобрения обаче Шумахер неколкократно е впечатлявал със своето темпо, включително и в последния старт в Турция. Тогава той успя за втори път през сезона да се класира за втората фаза на квалификацията, подпомогнат и от метеорологичните условия и изсъхващата настилка на „Истанбул Парк“.

„Трябва да кажа, че Мик върши страхотна работа. Това е неговата едва първа година във Формула 1, но той се справя страхотно с нещата, с отбора и как ги събра около себе си. Трябва да държим едно око върху него, той е страхотен и заслужава да бъде в кола, способна да печели. Сигурен съм, че това ще се случи, а ако е с Уилямс ще е още по-добре“, каза Капито пред германския канал RTL.

През 2022 Шумахер ще остане в редиците на Хаас където ще продължи да си партнира с младия руснак Никита Мазепин. В Уилямс пък ще има пилотска промяна, тъй като овакантеното от преминаващия в Мерцедес Джордж Ръсел място ще бъде заето от Алекс Албън, а вторият кокпит ще остане в ръцете на Никола Латифи.

Договорите и на двамата с тима от Гроув изтичат в края на 2022, което отваря теоретичната възможност протежето на Ферари да премине там още през 2023 година.