Лидерът за сезона във Формула 1 Макс Верстапен е заплашен от нови неприятности, след като бе привикан от стюардите преди неделната Гран При на Катар. 

Нидерландецът спечели втора стартова позиция, но сега е заплашен от наказание, поради това, че не е намалил скоростта при жълти флагове в края, когато Пиер Гасли спука гума. 

Пилотът на Ред Бул бе в бърза обиколка и не върна газта, когато французинът отби вдясно на старт-финалната права. Според обвиненята е имало на два пъти показани жълти флагове на Макс, които той е игнорирал. Макс успя да подобри времето си, което също е показателно за нарушението.  

Валтери Ботас и Карлос Сайнц също ще трябва да дават обяснения, но ако Верстапен бъде признат за виновен, почти сигурно ще бъде върнат по-назад с няколко позиции на старта на състезанието, най-вероятно с 3. 

Това би поставило претендента за световната титла в още по-трудна позиция предвид доминацията на Люис Хамилтън, който има сериозно предимство и ще стартира пръв. Верстапен има 14 точки преднина пред британеца 3 кръга преди края. 

Изслушването е в неделя от 12:00 часа българско време, а състезанието започва в 16:00.