Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо остана без точки от надпреварата около „Хард Рок Стейдиъм“ след 2 наказания. 

Испанският пилот на Алпин първо получи 5 секунди заради удара срещу Пиер Гасли и загуби една позиция, като щеше да приключи на 9-о място. 

Впоследствие обаче последва нова санкция от 5 секунди заради пресичане на шикана на 14-и завой в предпослеследната обиколка, след като стюардите прецениха, че той е спечелил предимство с това. 

Така Алонсо се оказа на 11-а позиция в крайното класиране, което означаваше, че Алекс Албън взима страхотни 2 точки за Уилямс и става 9-и, а Ланс Строл с Астън Мартин взима точка благодарение на 10-ото си място. 

Началото на сезона е силно разочароващо за Фернандо, който има едва 2 точки от първите 5 старта от 9-ото си място в Бахрейн. Той отпадна на два пъти, а сега бе и наказан. 

В същото време съотборникът му Естебан Окон се справя много по-добре и спечели 24 точки, като в 4 от 5-те старта стигна до топ 10. Вчера той започна от дъното на колоната, но с добро темпо и стратегия стигна до 8-ата позиция.