Шарл Льоклер очаквано бе крайно разочарован след отпадането си от Гран При на Азербайджан. Пилотът на Ферари не успя да завърши две от последните 3 надпревари, а след тактическата грешка в Монако на отбора, вече изостава на 34 точки от Макс Верстапен. 

„Боли наистина много. Трябва да разберем какво се случи, за да го избегнем в бъдеще. Сега ми е трудно да намеря точните думи. Случилото се е много, много разочароващо. Просто не знам какво да кажа” заяви Льоклер. 

Той спечели последните 4 квалификации, но не спечели нито едно от последвалите състезания, като в Маями бе втори, а в Монако 4-и. Последният пилот, който не успя да спечели 4 поредни надпревари, в които е започвал първи, бе Хуан Пабло Монтоя през 2002. 

„Бяхме бързи и нямахме големи проблеми в първите състезания от сезона. Не смятам и че направихме големи промени по колата, затова е наистина трудно защо се случва това сега. Все още нямам пълната картина, но със сигурност от лична гледна точка това е нещо, от което ме боли много” добави той.