Макс Верстапен похвали стратегията на Ред Бул, която му помогна да спечели Гран При на Унгария, макар и да започна едва 10-и на старта. 

Нидерланецът очаквано обяви, че не е очаквал да триумфира, като обясни и завъртането си в средата на надпреварата, което можеше и да го извади от борбата, но имаше късмет да остане в нея. 

„Първоначално се надявах да се доближа максимално близо до подиума. Условията бяха доста сложни, но стратегията ни бе наистина много добра. Реагирахме бързо и спряхме в точните моменти, а първите ни обиколки след това бяха много добри и ето че спечелихме. Това бе лудо състезание, което съм много щастлив, че спечелихме” заяви Верстапен. 

„Отборът бе наистита много адаптивен, тъй като първоначално идеята бе да използваме гумите хард, но бързо бе изчислено, че това няма да ни помогне и да вземем такова решение, което се оказа и правилно, бе прекрасно. Направихме два пресичащи стопа, които също ни помогнаха. Пазех добре гумите и спечелих, въпреки завъртането на 360 градуса” добави той. 

„Малко преди завъртането имах проблеми със смяната на предавките и съединителя. Направих промени по настройките, които обаче влошиха нещата. Тогава позагубих темпо и допуснах тази грешка, която за радост не бе фатална, защото загубих само едно място” каза още Макс, който уверено гледа към втората си поредна титла с аванс от 80 точки пред Льоклер.