Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не вижда като „период на суша“ или „краят на света“, ако не успее да спечели състезание през този сезон. Британският пилот изпитва затруднения цяла кампания със своя Мерцедес и преди неделното вечерно Гран При в Сингапур е далеч от борбата за нова титла, като съперникът му Макс Верстапен е на път да защити короната си.

Миналата година именно двамата състезатели бяха в битка за трофея до последно във финалното състезание, което в крайна сметка бе спечелено по драматичен и противоречив начин от нидерландеца. „Не го разглеждам като период на суша. Според мен това е година на израстване. Хубав опит, като цяло. Остават още шест състезания, така че предстоят шест възможности и ще се опитаме да спечелим състезание, но ако не се случи, не смятам, че това е краят на света. Ще се върнем на върха“, изрази увереност британецът пред журналисти в Куала Лумпур.

37-годишният пилот окачестви сезона „като един от най-трудните“ в кариерата си, след като често се налагаше да се бори с кола, която страдаше от отскачане при висока скорост и изоставаше от доминиращите конкуренти от Ред Бул. „Просто трябва да разберем болида“. Въпреки това, заедно със съотборника и сънародника си в „сребърните стрели“ Джордж Ръсел, Мерцедес се бори с Ферари за второто място в крайното класиране при конструкторите.

„Нашата цел е второто място. Да се надяваме, че в следващите шест състезания ще се справим добре“, каза още Хамилтън. По-рано, Мерцедес подписа споразумение за удължаване на спонсорството си с малайзийския петролен гигант Петронас с мултигодишен контракт до най-рано 2029, информира "Тема Спорт".