Пилотът на Ферари Карлос Сайнц-младши даде най-бързото време във втората свободна тренировка преди Гран При на Сингапур във Формула 1. Времето на испанския пилот е 1:42.587 минути, изпреварвайки с 0.208 съотборника си Шарл Льоклер (Монако). Тренировката се проведе под прожекторите на Марина Бей, като доста от по-слабите отбори направиха експерименти в колите си.

Третото време във втората тренировка е на Джордж Ръсел от отбора на Мерцедес, който остана на 0.324 секунди. В топ 6 се наредиха още Макс Ферстапен (Нидерландия) на 0.339, Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес на 0.595 и Естебан Окон от отбора на Алпин на 0.825 секунди, пише БТА.

Льоклер се нареди веднага след своя съотборник, като изостана с малко повече от две десети. Пилотът от Монако пропусна около половината от 60-минутната сесия, докато Ферари извърши промени и проверки на колата си след първата тренировка. Пилотите и механиците установиха доста трудности в управлението, повлияни от проблеми със спирачките.

Водачът в генералното класиране Макс Ферстапен също беше ограничен от промените в настройките и късния финал с меки гуми. След като сутринта остана 2-и, сега се нареди едва четвърти - около три десети от времето на Сайнц, и между двата болида на Мерцедес.

Доста добре се представи Окон, след като остави зад себе си Валтери Ботас от Алфа Ромео и съотборника си Фернандо Алонсо.