Пилотът на Ферари Шарл Льоклер (Монако) ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Гран При на Сингапур във Формула 1, след като днес спечели квалификацията. Зад него се наредиха Серхио Перес (Мексико) и британецът Люис Хамилтън.

За Льоклер това е осми поул-позишън през сезона, а устремилият се към световната титла и през този сезон Макс Верстапен ще започне утре от 8-ото място.

Времето на пилота от Монако днес е 1:49.412, само с 0.024 пред пилота на Ред Бул – Перес, както и с 0.052 секунди пред Хамилтън, пише БТА.

Льоклер в момента е на 2-о място в генералното класиране за Световния шампионат, където изостава с цели 116 точки от Верстапен. Утрешният старт на пистата Марина Бей в Лъвския град е 17-и старт за сезона от 22 в календара.

Квалификацията започна на доста наводнената писта заради падналия проливен дъжд, както се проведе и третата свободна тренировка по-рано днес. Но с напредването на гонката тя изсъхна.

В началото на третата сесия повечето пилоти стартираха с меки гуми, но Юки Цунода беше този със стратегическата си намеса, тъй като се оказа в един момент по-бърз от Макс Верстапен и Льоклер, за да поведе в редицата. Хамилтън също вдигна темпото и даде доста добро време, след като сложи гумите за сухо време. Фернандо Алонсо и Льоклер успяха да се върнат към най-доброто си представяне в последните обиколки и тогава дадоха и най-доброто време.

Верстапен като цяло изглеждаше като човек, който не е на мястото си днес. Опитите му да се пребори за по-високо място не се увенчаха с успех. В един момент, точно през последния сектор той беше информиран да прекъсне обиколката, което предизвика неговия яростен отговор в радиото, но все пак се подчини.

Подозира се, че в Ред Бул са се страхували, че няма да може да осигури необходимата проба гориво от колата на Макс, ако той завърши обиколката.

На 4-ото място е Карлос Сайнс с Ферари, следван от Фернандо Алонсо и Ландо Норис. Гасли е на 7-ата позиция преди Верстапен, а до топ 10 остават Кевин Магнусен и сензацията в началото на третата сесия Цунода.