Макс Верстапен обвини Люис Хамилтън в неспазване на правилата и опасно каране, но британецът се защити за действията си в началото на Гран При на Австралия. 

Световният шампион стигна до победата в изпълненото със събитие състезание като цяло лесно, но в началото бе изпреварен от пилотите на Мерцедес – Джордж Ръсел и Хамилтън. 

И ако по-младият британец го атакува чисто в първи завой, то според него в трети Люис го е избутал извън пистата и е създал опасност за инцидент между двамата. 

„Ясно е, че правилата в случая не бяха спазени, но не искам да правя голям въпрос. В завоя бях по-напред и трябваше да получа повече пространство при излизането от него, което не стана. Ако не бях внимателен щяхме да се ударим” заяви Верстапен. Хамилтън обаче очаквано бе с друг поглед към нещата. 

„Мисля, че всичко бе наред. Той спря по-рано, а аз по-късно. Бях от вътрешната страна, но и двамата си оставихме пространство. Не съм го избутал от пистата, той не зави към мен и не се докоснахме, както трябва да бъде, когато се състезаваш” отчете британецът, който не бе конкурентен за първото място, но пък постигна отлично второ място. 

„Много съм щастлив, защото постигнахме този отличен резултат без да сме променили колата. Ред Бул разбира се са доста напред, но това, което направихме ще ни донесе енергия и надежда” добави Хамилтън. Нещата за Мерцедес можеха и да са още по-добри, ако Ръсел не бе отпаднал заради проблем в двигателя, след като се движеше 4-и.