Резултатите от Гран При на Австралия бяха потвърдени, след като ФИА отхвърли протеста на Хаас относно позицията на Нико Хюлкенберг. 

Американският тим подаде жалба заради начина, по който се рестартира надпреварата за трети път, което прати техния пилот от 4-о на 7-о място. В същото време обаче, позициите на Фернандо Алонсо, Ланс Строл и Серхио Перес, които загубиха места, бяха върнати отпреди инцидентите при второто подновяване, когато имаше серия катастрофи. 

От Хаас искаха да се вземат позициите малко след второто рестартиртиране, което щеше да означава отлично 4-о място за отбора, но в  крайна сметка бе преценено, че последната възможност за ясно определяне кой на кое място е при подреждането на старта, защото след това още на първия завой започнаха проблемите. 

Това в крайна сметка означаваше трети подиум за Фернандо Алонсо, 4-о и 5-о място за Строл и Чеко Перес, добри точки за пилотите на Макларън приключили 6-и  и 8-и, както и такива за Алфа Ромео и Алфа Таури. Въпреки 7-ата позиция обаче, Хюлкенберг направи като цяло много силна надпревара и в отбора трябва да са доволни от него.